Categorieën
Praktisch

PRAKTISCH: mijn beleggingen in mei

Elke maand zal je de prestaties van mijn beleggingen kunnen opvolgen. Om niet teveel in detail te treden, vermeldt het overzicht enkel de grotere thema’s.

Zoals je in de afbeelding hierboven kan zien, behaalde mijn portefeuille een mooi resultaat in mei (alle categorieën gingen erop vooruit). Dat is grotendeels te danken aan de heropleving van de beurzen na de intense crash in maart als gevolg van de wereldwijde corona-epidemie. Of deze heropleving gegrond is, dat is een andere vraag.

Een meer gedetailleerde inkijk over de beleggingsproducten die ik exact bezit, is nog niet voor deze post. Als je er toch benieuwd naar bent, nodig ik je uit om je in te schrijven op de nieuwsbrief. Zo ontvang je de laatste berichten steeds in je mailbox.

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: de categorie “andere” bestaat uit enkele metalen (zilver en goud) en investeringen in start-ups. Ondanks het hoge rendement van deze categorie tijdens de maand mei, blijft ze substantieel kleiner dan de andere twee. Metalen genereren namelijk geen inkomsten, in tegenstelling tot bedrijven. Ik vind ze daarom minder interessant. Ook mijn posities in start-ups wil ik niet te groot maken vanwege het erg hoge risico.

*ETF: een Exchange traded fund is een fonds dat op de beurs noteert. Het beheer van dergelijke fondsen is in de meeste gevallen passief. Dat betekent dat de beheerders geen eigen strategie ontwikkelen, maar gewoon een index als de BEL20, AEX (Nederland), S&P500 (US), volgen.